De docent van Chi-Connected Peter Smit – Chi Connect – Meditation in Motion

De Docent van Chi-Connected

Foto

Mijn naam is Peter Smit. Ik ben een gecertificeerde senior Qigong & Taiji docent
met een lange en brede ervaring op het gebied van sport, yoga, meditatie en martial arts (vechtkunst). Dit heeft een goede fundatie gelegd voor Qigong en Taiji en helpt mij deze beter te begrijpen en verbanden te leggen.  

Vanaf 1992 heb ik 20 jaar lang de Chinese vechtkunst Shaolin Kung Fu beoefend
onder grootmeester S.B Lee en ben ik sinds 2009 gecertificeerd assistent-instructeur.
Vanaf 2010 ben ik mij gaan verdiepen in de Chinese interne stijlen Qigong, Taiji en Bagua. Stijlen en vormen die ik beoefen zijn: Zhineng Qigong, Yuan Gong, Wuxing QigongBa Duan Jin, Liu Zi Jue en Wudang Taiji. 

De eerste keer dat ik Qigong beoefende, voelde ik meteen de positieve effecten en de Qi door mijn lichaam stromen. Ik wist meteen dat Qigong is wat ik altijd al zocht. Ik wilde deze kostbare schatten, die eeuwenlang geheim zijn gebleven, ook graag overbrengen om andere mensen te helpen. Bij de Qingbai Academie voor Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) ben ik de HBO lerarenopleidingen Zhineng Qigong level 1 en 2 gaan volgen en succesvol afgerond. Daarnaast ben ik diverse keren in China geweest om Qigong en Taiji te trainen bij verschillende meesters zoals Wei Qifeng, Pan Kedi, Guan Yongxing en Yang Qunli. Klik hier voor een impressie van deze China reizen. 

Ik blijf mijn Qigong en Taiji continu verder ontwikkelen om dit op een steeds hoger niveau te brengen. Zo volg en organiseer ik jaarlijks diverse workshops met verschillende meesters in Nederland, zoals Yuantong Liu, Guan de Feng, Wei Qifeng, Tao Qingyu, Zhengdao Lu en Wang Lingling. Daarnaast volg ik op dit moment de 6-jarige opleiding tot Yuan Gong docent & therapeut bij Yuan Tze en ben ik me verder aan het verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en Wudang Taiji onder begeleiding van Ismet Himmet. 

Door een druk priveleven en hoge werkdruk had ik last van stress, vermoeidheid en rusteloosheid. Ik kon ik mijn geest niet leeg en kalm maken, waardoor ik slecht sliep. Sinds ik dagelijks Qigong en Taiji doe, voel ik me weer vitaal en energiek en ben ik meer in balans. Het voelt als thuiskomen in mijzelf. Ik ben creatiever, ervaar minder stress, voel meer rust in mijn hoofd en slaap beter. Mijn chronische verkoudheid, allergie en onderrug klachten verdwenen spontaan. Ik sla geen dag over zonder Qigong of Taiji: zij zijn niet meer uit mijn leven weg te denken en een vaste manier van leven en ‘lifestyle’ geworden. 


Opleidingen en cursussen

2015 – 2016
Lerarenopleiding Yuang Gong level 2
Yuan Tze Centre (NZ)

2015
7-daags Qigong Retreat Yuan Gong
Master Yuan Tze uit China, Ziduduren, Bant (NL)

2014 – 2015
Lerarenopleiding Yuan Gong Level 1

Yuan Tze Centre (NZ)

2014               
4-daagse Workshop Zhineng Qigong

Master Yuantong Liu & Guan De Feng uit China, 
Zhigong Instituut, Epe (NL).

7-daags Qigong Retreat Yuan Gong
Master Yuan Tze uit China, Ziduduren, Bant (NL).

4-daagse Workshop Zhineng Qigong Level 3
Master Tao Qingyu & Xie Chuan uit China, Zhigong Instituut, Heerde (NL)

2013 – 2014
Lerarenopleiding Zhineng Qigong Level 2
Qingbai Academie voor Chinese Geneeswijze, Amersfoort (NL)

2013 
4-daagse Workshop Zhineng Qigong Level 2 & 3

Master Yuantong Liu uit China, Zhigong Instituut, Epe (NL)

Gastworkshop Pranayama (the art of breathing) 
Sri Vijay Goppala, Rotterdam (NL)

Workshop Nature Taiji
Neem tijd te Grave (NL)

Weekendworkshop Taiji Chen Style
Master Shi Heng Jin (Belgie)

Zhineng Qigong training
Master Wei Qifeng, Daohearts Centre, Wudang City (China)

Wu Xing Qigong (5 elements/animals)
Wudang Taoist Kung Fu Academy, Wudang Shan (China)

Taiji 28 vorm
Wudang Taoist Kung Fu Academy, Wudang Shan (China).

Jing Gong Liu Zi Jue (Six Organ Healing Sound Qigong)  
Wudang Taoist Kung Fu Academy, Wudang Shan (China)

2012 
Zhineng Qigong
Master Wei Qifeng, Daohearts Centre, Wudang City (China)

Taiji 18 vorm
Wudang Taoist Kung Fu Academy, Wudang Shan, (China).

Ba Duan Jin / Shi Er Duan Jing (8-12 brokaten Qigong)
Wudang Taoist Kung Fu Academy, Wudang Shan (China)

Workshop Taiji Chen style 28 vorm
Master Shi Heng Jin Shaolin Bond Nederland, Utrecht (NL)

Workshop Shaolin Gun (stokvorm)
Master Shi Heng Jin, Shaolin Bond Nederland, Utrecht, NL)

2011 – 2012
Cursus Transcendente Meditatie (TM)  
Maharashi Mahesh Yoghi Instituut, Wassenaar (NL)

Lerarenopleiding Zhineng Qigong Level 1 
Qingbai Academie voor Chinese Geneeswijze, 
Amersfoort (NL)

2011 
3-daagse Workshop Rei Chi Kung (Zhineng Qigong, healing, meditatie)
Helios Centrum, Heerde (NL)

Workshop Shaolin Ba Duan Jin (8 Brokaten Qigong)
Master Shi Heng Jin, Shaolin Bond Nederland, Utrecht (NL)

Workshop Shaolin Kung Fu Kraanvogel vorm
Master Shi Heng Jin Shaolin Bond Nederland, Utrecht (NL)

2001  
Hatha & Iyengar Yoga en Meditatie 
Vanamali Ashram, Rishikesh (India)

1998                
Hatha & Iyengar Yoga en Meditatie 
Vanamali Ashram + Sivanada Ashram, Rishikesh (India)

1993                       
Cursus Tai Chi (Yang stijl 108 vorm) 
Centrum Djoj, Rotterdam (NL)

1992 – 2013                
Sao Lim Kung Fu – Master S.B. Lee 
Rotterdam (NL)

1988 – 1990                
Kyokushin Karate
Egbert Thomas, Schiedam (NL)

1973 – 2011
Spontaneous Qigong

? – 1973
DAO

Onderscheidingen en Diploma’s
Foto

Copyright © Chi-Connected 2015 – All Rights Reserved
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.