Workshop Liu Zi Jue, de zes helende klanken voor de organen – Chi Connect – Meditation in Motion

Workshop Liu Zi Jue Qigong: ‘De zes helende klanken voor de organen’  
Breng je emoties in balans en vergroot je gezondheid met de kracht van klanken
zaterdag 7 juli 2018, 14.00-17.00 uur, Centrum Djoj Rotterdam


Alles in het universum resoneert en bestaat uit trillingen en vibraties.
Volgens de Daoïsten kunnen klanken (geluidstrillingen) disbalans in het lichaam opheffen,
​het lichaam helen en ziektes wegnemen.

In Liu Zi Jue worden er zes klanken gebruikt om Qi in de organen te activeren, bewegen, brengen, sterker te maken, reguleren en harmoniseren. Ook de emoties, die verbonden zijn met de organen, worden hiermee in balans gebracht. Omdat je door het reciteren van de klanken in een diepe, ontspannen staat komt, kan deze vorm ook als een klankmeditatie worden gezien. 

De klanken zijn eenvoudig te leren en toe te passen. Voor een correcte uitvoering en een goed effect is bij elke klank de juiste mondvorm, toon, uitspraak, vibratie, ademhaling en mindset van groot belang. Daarom is het absoluut noodzakelijk deze klanken goed aangeleerd te krijgen door een kundige leraar.

In deze workshop leer je de traditionele zittende vorm zonder fysieke bewegingen, zoals deze in de Taoïstische kloosters van Wudang in China wordt beoefend. Naast de zes klanken, meditatiehoudingen en mudra’s, leer je technieken voor het gebruiken en reguleren van je ademhaling, het vergroten en versterken van je Qi, het soepel maken van rug en nek en het gebruiken van de innerlijke glimlach. Deze workshop is geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Klik hier voor meer informatie over Liu zi Jue.

Ken je vorm en klanken al en wil je deze juist verbeteren, verdiepen en verfijnen?
Bij voldoende interesse is het mogelijk de inhoud van de workshop op verdieping te richten,
waarbij je de vorm op verschillende niveau’s leert beoefenen en legt verrijken en versterken met het gebruik van kleuren, mudra’s en meer.

Kosten: € 45,- inclusief water, hapjes, thee en handouts ​
Combi-korting: Neem op deze dag ook deel aan de Verdiepingsworkshop Zhineng Qigong en betaal in totaal voor € 85,- incl. vegetarische lunch.


Inschrijven


Foto

Copyright © Chi-Connected 2018 – All Rights Reserved
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.