Workshop Taiji Ball ‘ the art of spiral movement’ – Chi Connect – Meditation in Motion

Taiji Neigong Fundamentals I

Workshop Taiji Ball
 ‘De innerlijke kunst en principes van spiralend bewegen – the art of spiral movement’  
zaterdag 15 juni 2019, 14.00-17.00 uur, Centrum Djoj Rotterdam

“The waist commands the arms and hands,
Like a pole providing the foundation for banners to move,
But not be carried away by the wind.”

Zonder goede ondergrond is een gebouw onstabiel en kan het instorten.
Zonder goede Taiji fundatie is een Taiji vorm ook onstabiel.
De Taiji vorm mist dan zijn innerlijke kracht, inhoud en vloeiendheid.

Spiralend, vloeiend, rond en harmonieus bewegen, waarbij elke beweging met volle aandacht (mindfulness) en ware intentie wordt uitgevoerd, zijn fundamentele voorwaarden om Taiji tot ware uiting te kunnen brengen.
Leer in deze serie Taiji workshops de fundamentele en innerlijke principes van Taiji,
die je huidige niveau in Qigong, Taiji, dans en vechtkunst zal verhogen, verdiepen en verrijken.


Spiralen is de basisbeweging van Qi in het universum. Yin en Yang zijn geboren uit een spiralende kracht (Taiji). Alles in het universum beweegt spiralend op macro- en microniveau, zoals sterrenstelsels, tornado’s en draaikolken. Spiralend bewegen is dus bewegen volgens de wetten van de natuur en het universum en daarom een van de belangrijkste fundamentele Taiji en Qigong principes om innerlijke kracht te activeren en gebruiken. 

Taiji Ball is een vorm van Taiji Nei Gong (intern werk), die als supplementaire oefening is opgenomen in het Zhineng Qigong systeem. Veel van deze bewegingen zijn gebaseerd op de bewegingen van een draak, die ook deel uitmaken van de interne kunsten van Wudang (bijvoorbeeld Flying Dragon en Dragon dives into the sea). De Taiij Ball 1 serie bestaat uit 8 oefeningen met 1 fysieke of denkbeeldige Qi bal om met name de onderrug te openen. De Taiji Ball 2 serie bestaat uit 8 oefeningen met 2 fysieke of denkbeeldige Qi ballen om met name spiralende kracht te ontwikkelen en verbinding van lichaam, Qi en geest als een totaliteit te verbeteren.

​In deze workshop komen vooral oefeningen uit de Taiji Ball 2 serie aan bod, omdat hierin het hele lichaam draait om spiralend bewegen, waardoor  spierren en pezen worden versterkt en versoepelt, gewrichten meridianen worden geopend. Hierbij komt er een sterke Qi circulatie op gang, die ervoor zorgt dat het hele lichaam gevoed wordt met Qi en onze innerlijke kracht en gezondheid wordt versterkt. Verder is spiralend bewegen inclusief de spiralende innerlijke kracht die hierdoor ontstaat toegepast worden in de vechtkunst.

Kosten: € 45,- inclusief verse Chinese thee, snacks, handouts en certificaat ​
Combi-korting: Neem deze dag ook deel aan de workshop Qigong voor nek, rug en Schouders en betaal in totaal € 75,- incl. vega bio lunch.


Inschrijven

Foto

Copyright © Chi-Connected 2018 – All Rights Reserved
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.