Workshop Ba Duan JIn De Acht Brokaten Qigong van Shaolin – Chi Connect – Meditation in Motion

Workshop Ba Duan Jin: De Acht Brokaten van Shaolin
‘Qigong voor nek, rug en schouders en een sterk en soepel lichaam’
zaterdag 11 september 2020, 10.00-16.00, Baan 74, Rotterdam

​​Ba Duan Jin is een meer dan duizend jaar oude Qigong vorm, die een vast onderdeel is van het trainingsprogramma voor de monniken van het Boeddhistisch Shaolin klooster in China. Door haar zachte rek- en strekbewegingen kan deze vorm beschouwd worden als Chinese yoga.

Deze vorm die bestaat uit acht dynamische oefeningen en draagt bij aan een goede gezondheid en een lang leven, het voorkomen van ziekten, verbeteren van balans tussen lichaam en geest en het versterken van het immuunsysteem. Er bestaan verschillende stijlen, waaronder ook zittende versies. In deze workshop leer je de staande acht brokaten Qigong van Shaolin. Dit is een van de meest authentieke, dynamische en krachtigste stijlen. 

Elke beweging richt zich op een bepaald deel van het lichaam om hier de meridianen te openen en reguleren, organen te masseren en voeden, spieren en pezen te versterken en versoepelen en lenigheid te bevorderen. Omdat er ook belangrijke gewrichten in het lichaam worden geopend is de Acht Brokaten Qigong ook een effectief middel voor het verhelpen van rug-, nek- en schouderklachten. 

Tijdens deze dagworkshop wordt de complete vorm je in alle rust stap voor stap aangeleerd. Met behulp van de hand-outs en demonstratievideo kun je deze daarna thuis verder eigen maken en zelfstandig beoefenen. 

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en ook interessant en verrijkend voor beoefenaars van yoga, taichi, vechtkunst en dans. Beoefen je al een 8 brokaten variant? Dan kun je die met deze workshops verder verdiepen en verbeteren, want a​ndere stijlen worden vaak te zwak en oppervlakkig uitgevoerd. 


Kosten: € 70,- inclusief snacks, fruit, verse Chinese thee, handouts en demonstratievideo


aanmelden