Workshop Ba Duan Jin, de Acht Brokaten Qigong van Shaolin – Chi Connect – Meditation in Motion

Workshop Ba Duan Jin: De Acht Brokaten Qigong van Shaolin
‘voor een sterk, soepel lichaam, goede gezondheid en balans tussen lichaam en geest’
zondag 3 juni 2018, 10.00-16.00, Centrum Djoj, rotterdam

Deze meer dan duizend jaar oude Qigong vorm bestaat uit acht dynamische oefeningen en vonden de oude wijzen ‘zo elegant en zacht als zijde en zo mooi als brokaten’. Van oudsher maken deze oefeningen deel uit van het de training voor de monniken van het Boeddhistische Shaolin klooster in China.

Doel en effect
Deze vorm draagt bij aan een goede gezondheid en een lang leven, het voorkomen van ziekten, verbeteren van balans tussen lichaam en geest en het versterken van het immuunsysteem. 

Elke beweging richt zich op een bepaald deel van het lichaam om in dat deel de meridianen te openen, interne organen te reguleren, masseren en verzorgen, spieren en pezen te versterken, gewrichten soepel te maken en lenigheid te bevorderen. De Acht Brokaten Qigong is daarom erg geschikt voor het verhelpen van rug-, nek- en schouderklachten. 

Inhoud workshop
Ba Duan Jin is zowel een medische Qigong als een martial arts Qigong. Er bestaan verschillende stijlen, waaronder ook zittende versies. In deze workshop leer je de acht brokaten van Shaolin. Dit is een van de meest authentieke, dynamische en krachtigste stijlen. De complete vorm wordt stap voor stap aangeleerd.

De workshop is geschikt voor iedereen, maar is ook aan te bevelen als je de vorm al kent en wilt verdiepen en verbeteren. Er is op deze dag namelijk ook aandacht voor verdieping en correcties. Nuttig, want veel andere stijlen worden vaak te zwak en te oppervlakkig uitgevoerd. 

Acht redenen om voor de 8 Brokaten Qigong te kiezen
1. Maakt spieren en pezen soepeler en sterker en bevordert lenigheid
2. Versterkt botten en verbetert lichaamsstructuur
3. Helpt goed tegen nek- schouder- en rugklachten
4. Masseert, voedt en versterkt de 12 organen
5. Opent de 12 hoofdmeridianen en verbetert de Qi circulatie
6. Verenigt lichaam, Qi en geest 
7. Legt een goede fundatie voor Taiji en Martial Arts 
8. Verbetert de algehele gezondheid en voorkomt ziekten
Kosten: € 70,- incl biologische vegetarische lunch, thee, hapjes en handouts


Inschrijven

Foto

Copyright © Chi-Connected 2018 – All Rights Reserved
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.