Yuan Gong hoofdstructuur – Chi Connect – Meditation in Motion

Yuan Gong systeem en hoofdstructuur

Yuan Gong is een Qigong systeem dat is opgebouwd uit negen hoofdvormen (methodes) en diverse supplementaire oefeningen. Deze methodes zijn onderverdeeld in drie stadia en negen niveau’s, waarbij elke vorm de fundatie bouwt voor de volgende vorm. De negen methodes vormen in deze context en indeling een efficient pad en proces om een hoog niveau van gezondheid, welzijn en wijsheid te bereiken. De methodes zijn zo ingedeeld, ontworpen en op elkaar afgestemd dat er stap voor stap op een veilige en effectieve manier aan Qi en het leven gewerkt wordt, van het basisniveau naar diepere niveau’s, van extern naar intern. Verder kent het Yuan Gong systeem drie hoofd theorieën, die de methoden verder ondersteunen, versterken en complementeren, namelijk de theorie van Qi, de theorie van Shen (geest) en de Totaliteit theorie.

Stadium 1
In het eerste stadium wordt er voornamelijk gewerkt aan het lichaam en Qi. Interne Qi wordt ververst en versterkt met externe Hunyuan Qi en lichaamseigen gemaakt. Daarnaast wordt het lichaam sterk en soepel gemaakt en alle energiebanen (meridianen) geopend. Er wordt hierbij veel gebruik gemaakt van vloeiende, ronde, zachte bewegingen in combinatie met het gebruik van de geest om zo effectief met de Qi te werken. De methodes die gebruikt worden, zijn direct, natuurlijk, ongecompliceerd en prettig om te doen.

Stadium 2
In het tweede stadium wordt Qi dieper in het lichaam gebracht en Qi op een dieper niveau getransformeerd. Secundair wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van het bewustzijn. Hierbij worden minder fysieke bewegingen gebruikt dan in het voorgaande stadium en de methodes zittend uitgevoerd. 

Stadium 3
In het derde stadium wordt er vooral gewerkt aan de verdere ontwikkeling en transformatie van de geest (Shen) en bewustzijn (Yi) en secundair aan die van Qi. Hierbij worden nauwelijks fysieke bewegingen gebruikt. Werken aan Qi en het lichaam heeft al het hoogste niveau bereikt in de voorgaande stadia. Er wordt nu verder gewerkt aan de Shen (geest), het hart, de menselijke natuur en het ontwikkelen van het leven als een eenheid en totaliteit.
Foto

Copyright © Chi-Connected 2016 – All Rights Reserved
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.